Top 5 van de beste deuntjes voor gebruik op de mobiele telefoon

Ringtones voor je mobieltje!

Een heel apart hoofdstuk in de muziek is het onderwerp ringtones! Had de vaste telefoon vroeger gewoon een telefoongerinkel geluid, sinds de komst van de mobiele telefoon is de ringtone een zaak apart geworden waar soms veel geld mee kan worden verdiend! Vaak zijn er door de fabrikant enkele ringtones standaard op de mobiele telefoon geïnstalleerd maar er is ook een hele nieuwe beroepsgroep bij gekomen die zich bezig houdt met de ontwikkeling en het schrijven van nieuwe ringtones. Een gat in de mark, iedereen heeft een ringtone nodig! En het liefst niet dezelfde als de mensen om je heen zodat je ook kunt herkennen of jij wordt gebeld of iemand anders. Een ringtone geeft ook iets van je persoonlijkheid weer en kan gezien worden als extra accessoire. Het componeren van een ringtone die toch door mensen gekozen moet worden is dan ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je een leuke melodie als ringtone kiest, heb je kans dat je je telefoon niet hoort. Een leuke melodie heeft grote kans in de achtergrond geluiden op te gaan en is daarom niet direct geschikt als ringtone. Een ringtone dient op te vallen en eruit te springen. Kortom een ringtone dient storend en dus irritant de zijn! Hoge tonen zijn daarom beter dan lage tonen. Kinderstemmetjes zijn daarom perfect te gebruiken als ringtone. Net zoals blaffende honden en kattengejank. Een goede dosis humor dien je als ontvanger van het telefoongesprekje en je omstanders wel te hebben. Mijn persoonlijke top 5 van de meest irritante en daarom dus meest geslaagde ringtones ziet er als volgt uit:

NUMMER 5
crazy frogCrazy Frog! Ken je de kikker op de brommer nog? Op zich best lollig maar op een gegeven moment leek iedereen wel Crazy Frog te hebben.

NUMMER 4
Sweetie, het piepende zielige kuikentje. De opvolger van Crazy Frog en net zo irritant.

NUMMER 3
Kinderstemmetjes! Niet een speciale, maar kinderstemmetjes in het algemeen. Natuurlijk mag je er niks van zeggen als iemand zijn eigen dochter of zoontje iets heeft laten inspreken, maar het is mega irritant, dus goed!

NUMMER 2
nokiaNokia! Niet een specifieke, maar gewoon alle ringtones van Nokia zijn geweldig irritant.

NUMMER 1
Wederom Nokia! Geweldig! Hoe krijgen ze het voor elkaar? Ik vind het knap om als componist/schrijver steeds weer opnieuw deuntjes te verzinnen die door iedereen irritant worden gevonden, maar toch door iedereen gebruikt worden. Echt briljant!